Gisteravond is bekend gemaakt dat Bodon, La Grande Brasserie, onderdeel van Apollo Hotel Amsterdam, de Entree Award gewonnen heeft in de categorie Best Restaurant Design. Voor deze award werd het restaurant beoordeeld op originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur.

De award werd uitgereikt tijdens een award show in Theater Amsterdam. Volgens de jury staat Bodon voor “uitbundig, luxe, chic en rijk gedecoreerd design zonder dat het overdadig wordt. Het gebruik van veel fluweel, marmer en leer draagt daar volop aan bij. Kortom, een herbeleving van de vroegere gloriejaren, maar wel met een moderne twist. Een echt feest om hier te eten!” Het restaurant liet de andere genomineerden – Encore by Simonis, Nacarat, SushiSamba en The Harbour Club Vinkeveen - achter zich.

Restaurant Bodon, La Grande Brasserie is onderdeel van het onlangs gerenoveerde Apollo Hotel Amsterdam, een Tribute Portfolio Hotel en telt 110 zitplaatsen, verdeeld over verschillende intieme zithoeken en allen uitkijkend over de Amsterdamse grachten. In Bodon worden traditionele, Franse gerechten geserveerd en staan tafelbereidingen centraal. Op de menukaart staan diverse Franse klassiekers; Canard à la Presse (gebraden bloedeend), Tournedos Rossini (haasbiefstuk, met verse foie gras en truffel) en Escargots de Bourgogne (biologische wijngaardslakken gevoed met bladgroenten, tijm en basilicum van Slow Escargots).

Het uitgangspunten van interieurdesigner Will Erens was ‘Less is Poor’ wat duidelijk zichtbaar is in de mix van stijlen, geïnspireerd op de jaren 20 tot en met de jaren 70. Het hotel is rijk gedecoreerd met fluweel, leer en marmer en typerend is het vele gebruik van motieven, van de vloer tot aan het plafond. Will was overigens ook verantwoordelijk voor het design van mede-genomineerde The Harbour Club Vinkeveen.

Imre Heijboer, General Manager bij Apollo Hotels: “Het is een grote eer om slechts twee maanden na de heropening van Apollo Hotel Amsterdam en Bodon, La Grande Brasserie, deze prestigieuze prijs in ontvangst te nemen. Een mooie bevestiging dat ons restaurant een onderscheidende en waardevolle toevoeging is in Amsterdam.”